Artikkelit

Pelit ovat aina olleet erinomainen tapa viettää vapaa-aikaa – oli sitten kyseessä yksinpelattava pasianssi tai jokin muu koukuttava viihdyke. Jo pelkästään erilaisia pasianssin variaatiota on olemassa kymmeniä – ellei jopa satoja.

Pasianssi.comilla pelattava kokoonpano muodostuu perinteisestä Solitairesta, Vapaakentästä, Spider-pasianssista sekä Pyramidi-pasianssista, mutta artikkelit-osiossa päästään pintaa syvemmälle.

Pasianssi.com toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan syvemmin pasianssin ja muiden pelien ihmeelliseen maailmaan!

Korttipelit yksin tai kaverin kanssa

Julkaistu 14.1.2018

Nautitko korttipeleistä kavereiden seurassa vai riittääkö viihdykkeeksi pelkästään oma seura? 52 kortin pakka tarjoaa mahdollisuuksia lukuisiin eri vaihtoehtoihin – pitipä pelaaja sitten perinteisistä pasiansseista tai kilpailullista haastetta tarjoavista moninpeleistä.

Lue koko artikkeli

Yksinkertainen Pasianssi

Julkaistu 14.12.2017

Legendaarisesta Solitairesta on vuosien varrella kertynyt varmasti kymmeniä, ellei jopa satoja erilaisia toisistaan helpompia ja vaikeampia variaatioita. Tällä kertaa Pasianssi.com tarkastelee yhtä, joka kenties ei ole monellekaan kovin tuttu – ja joka varmasti lähipiiristä riippuen tunnetaan monella eri nimellä.

Lue koko artikkeli

Miinaharava

Julkaistu 1.12.2017

Pasianssi.com esittelee artikkeleissaan erilaisten pasianssien lisäksi myös erilaisia korttipelejä sekä yksinpelattavia älypelejä. Aikaisemmissa teksteissä on useaan otteeseen mainittu Windowsin legendaarisesta peliryhmästä, johon Klondike-pasianssin, Vapaakentän ja Hertan ohella kuuluu myös Miinaharava.

Lue koko artikkeli

Hertta-peli

Julkaistu 27.11.2017

Pasianssi.com kunnostautuu nimensä mukaisesti erilaisten, netissä pelattavien pasianssien tarjoajana. Valikoimasta löytyvät perinteinen pasianssi, Vapaakenttä, Spider-pasianssi ja Pyramidi-pasianssi. Suurin osa kyseisistä pasiansseista – ainakin tietokoneella pelattavina versioina – tulivat pelaajille tutuiksi, kun pelit löytyivät valmiiksi asennettuina Windows 95 -versiosta.

Lue koko artikkeli

Järjestely­pasianssi

Julkaistu 10.11.2017

Pasianssit saa pystyyn toki myös ilman supernopeaa nettiyhteyttä, sillä perinteinen korttipakka mahdollistaa lukuisia pasianssin eri variaatioita pelattavaksesi. Tässä artikkelissa tutustutaan yksinpeliin nimeltä järjestelypasianssi. Jos vaihtelu virkistää, lukaise ihmeessä pelin säännöt ja testaa taitojasi!

Lue koko artikkeli

Kello-pasianssi

Julkaistu 3.11.2017

Tässä artikkelissa esitellään vaihtoehtoinen pasianssi, jonka parissa aikaa voi tappaa silloin, kun internet-yhteyttä ei ole saatavilla. Pelisääntöjä ja -vinkkejä on tarjolla seuraavaan, yksinpelattavaan korttipeliin: kello-pasianssi. Ei muuta kuin korttipakka käteen ja pelaamaan!

Lue koko artikkeli

Joko lukeminen riittää? Joko sormet syyhyävät ja haluat käydä käsiksi pasianssien tarjoamiin haasteisiin? Valitse alta suosikkisi ja vietä laadukasta vapaa-aikaa Pasianssi.comilla:

  • Solitaire - kaikkien aikojen kestosuosikki
  • Vapaakenttä - osoita oveluutesi ja ratko kiperä korttipelihaaste
  • Pyramidi - pura pasianssi kortti kortilta ja tuuleta huipulla
  • Spider - selätä hämähäkkipelkosi ja päihitä pasianssi